14 Nisan 2009

İtiraf.com'dan Seçme Şişman İtirafları

Kendime gaz vermek ve insanların şişmanlar hakkındaki düşüncelerini gözlenleyebilmek için itiraf.com arşivinden birkaç arama yaptım. Aşağıda bulabilirsiniz. Enjoy! (Artık nasıl bir enjoysa bu, mazoşist miyim neyim :))

İç güzellik(!)
Bir elli küsur boyunda, şişman ve kamburum. Başkalarıyla konuşurken dış görünüşümün önemli olmadığını, bu konuyu artık kafama takmadığımı söylüyorum. Ama yalnız kalınca bu söylediklerimin sadece çirkin tesellisi olduğunu kendime ve artık itiraf.com ahalisine itiraf ediyorum.

Hepimiz böyle yapmıyor muyuz? Başkalarına kusurlarımızı dert etmediğimizi söyleyip içten içe kendimizi yiyoruz.

Allah kocatsın
Aile dostumuz olan, oldukça şişman ve iri yarı bir çiftin düğünündeyiz. Babam altınları takarken mutluluk dilemeyi ihmal etmiyor: ''Allah bir yastıkta kocatsın Ümit'ciğim. Tabii sığarsanız!'' Babam hariç ailecek utandık
.

Bir gün evlenirsem aynı şeyin benim başıma da gelmesinden, şişman ve çirkin bir gelin olmaktan çok korkuyorum.

Şişmanlara nispet
Fazla kilom olmamasına rağmen sabahları yürüyüş yapıyorum. Derdim de formda kalmak filan değil. Şişman ev hanımlarının biçimli vücudumu izleyip iç geçirmelerinden fena halde bir zevk alıyorum.


Bir de böyle tipler var. Şişmanlar, işimiz zor valla! Bu kadın da sözlükte aşağılık kompleksinin karşısına koyulacak gibi biri sanırım :)

Başlıksız
Hayatınız boyunca şişman biri olduysanız... 1. Sürekli şişmanlığınızla ilgili espri, yorum, önerilere maruz kalırsınız. 2. Erkeklerin ya ablası ya kardeşi ya da kankası olursunuz. 3. Kız arkadaşlarınız bir yere gitmek zorunda oldukları zaman sevgililerini size emanet eder. 4. Patronunuzun eşi, göreviniz olmadığı halde, yurtdışı seyahatlerinde başka bayan eleman yerine sizin gitmenizi ister. 5. Sevdiğiniz, hatta aşık olduğunuz erkek size gelip yakın bir arkadaşınızı beğendiğini söyleyerek onunla konuşmanızı isteyebilir. 6. Sokakta ve yolculuklarda çok rahat olursunuz çünkü kimse laf atmaz, bakmaz. Yiyeceğiniz yegane laf şişkodur. 7. Modayla hiç ilginiz olmaz çünkü giyeceğiniz şeyler zaten bellidir. 8. İnternette tanıştığınız biri kilonuzu öğrendiği anda sizinle konuşmaz. Konuşmaya devam ederse de buluştuğunuzda bir bahane bulup ortadan kaybolur. 9. Çoğu yaşıtınız evlendiği, çocuk sahibi olduğu halde, siz asla evlenemeyeceğinizi bilir, bunun hayalini bile kurmazsınız. 10. Beğenilmek, arzu duyulan biri olmak, çiçek ya da hediye almak nasıl bir duygudur öğrenme şansınız hiç olmamıştır. 11. Şişman bedeninizin içinde ince, temiz bir kalp taşıdığınızı kimse görmez. 12. Bu gerçeği kabullenir, bu dünyadan bir an evvel gitmek için geceleri ağlamaktan ıslanmış yastığınıza sarılıp dua edersiniz.


Bu itirafı gözlerim dolarak okudum. Her maddesine gönülden katılıyorum, sonuncusu hariç. Dünya her şeye rağmen güzel be arkadaşım!

Başlıksız
Şişman insanlara saygım zayıflardan neden daha az anlamış değilim.

Kendi içine bak cevabı bulmak için, beynini iyice bir kurcala, eminim çok uzun sürmez!

Başlıksız
Şişman olduğumdan dolayı evden dışarı çıkmıyorum. İnsanlarla ilişkim yok gibi bir şey. Hep sokağa bakıp, "Acaba çıksam mı?" diyorum. Sonra da aklıma giyecek elbisem olmadığı geliyor. Ne zamandır tezgahtarların, insanların bakışlarından ötürü ve tabii bedenime uygun elbise bulamadığım için alışverişe çıkmadım. Şu anda ev içinde giydiğim giysileri de annem XXL beden alıyor. Bazıları olmuyor bile. Dört duvar arasında yaşamaktan bıktım. Konuşma yeteneğimi kaybettim desem yeri. Elimden de bir şey gelmiyor. Yürüyüş yapayım desem dizlerim zorlanmaktan ağrıyor. (Sağ dizim de trafik kazasından yarı sakat.) Diyet yapsam sürdüremiyorum. Bıktım artık. Bıktım!


Biz böyle kendi içimize kapanır, insanlara istediklerini verirsek olmaz ki ama! Her şeye rağmen hayata karışmak insana iyi gelir diye düşünüyorum.

Başlıksız
10 temmuz çarşamba gecesi Ankara Salata Barın bar bölümünde, şişman kızın yanındaki uzun saçlı esmer kız... Üstünde kırmızı bir şeyler vardı. Bir ara bakışıyorduk ama daha sonra ben gittim. Masamdaki insanlar bütün gece beni aradığını söylediler. Doğruysa ve burayı okuyosan bir mesaj at lütfen.


Ekşisözlükte yazılan entry’lerden de örnek vereceğim ilerde ama, bu itiraf da direkt “Güzel kızın yanındaki şişman kankası” başlığına referans olacak cinsten… Kızlar, zayıflamadıkça erkekler size değil, yanınızdaki çıtırlara bakacak, üzgünüm ama gerçek bu. Erkekler için fiziksel çekicilik diğer tüm özelliklerinize 5 kat fark atarak birinci sıradadır genellikle…

Aslında daha çok var ama bir sonuncusu ile bitirelim. Belki daha sonra ikincisine koyarız kalanları da:

Başlıksız
Bağdat Caddesi'nde, trafiğin çok yoğun olduğu bir anda karşıdan karşıya geçerken bir adam jipten kafasını uzatıp bana doğru olanca gücüyle, ''Şişko! Şişko!'' diye bağırdı! Sonra da yapmacık bir kahkaha attı. Tabii ki hiç oralı olmadım. Ama karşı kaldırıma geçtiğimde, ''Şişkooo!" diye tekrar seslendi. Ve bütün caddede yankılandı. Evet, şişmanım ama yetişkin bir insan niye böyle anırmak gereğini duyar ki?

Bu tip hayvanlarla eminim hayatınız boyunca en az bir kere karşılaşmışsınızdır. Arkadaşlar, bu mahlukları görünce gülün, küfür edin, hareket çekin, ama sakın gözleriniz dolmasın, ve sakın sadece bu gibi hayvanlardan kurtulmak için rejim yapmayın.

4 yorum:

  1. Bende çok duydulandım yukarıdaki itirafı okuyunca. Ben ağlamıyorum ama bana sadece sinir geliyor sinirlenince de acıkıyorum ha ha ha :))

    YanıtlaSil
  2. Bazıları mutlu olunca yemek yer, bazıları da sinirlenince... Sanırım sadece ben her türlü duygu selinde soluğu buzdolabının başında alıyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Merak etme bende öyleyim. :) Sıkılınca ÖZELLİKLE sıkılınca sinirlenince, biri zayıfla dediğinde. Kimseler şişmanım diye beni işe almayınca üzüntüden yerim hep. Bu da aslında bir çeşit bağımlılık bazıları sigara içer, alkol alır vs. Bizim gibiler de yemek yer. Ben mutlu olunca yemek yemem. Mutlu olmak için yer sonunda daha da mutsuz olurum. Daha önceki yazılarında diyete başlamaya nasıl karar verdiğin var mı?

    YanıtlaSil
  4. Hayır yok maalesef :( Bir anda ilahi bir ilham geldi, yoksa birisi zayıfla dedi veya kötü bir şey söyledi diye başlamadım, başlayamam da zaten, içsel motivasyon beni böyle bir işe başlatabilir sadece :) Sanırım kötü görünmekten ve kilolarımı kafaya takmaktan çok bunaldığım bir ana denk geldim.

    Yemek yemekonusunda da yalnız olmadığıma sevindim. Hani "insanlar duygusal boşluk içinde olunca yemek yerler" deniyor ya, uzun süredir duygusal boşluğumu keşfetmeye çalışıyorum. Evlatlık mı alındım ne :) Bulursam onu da yazacağım, söz :)

    YanıtlaSil