23 Mart 2009

Şişmanlar nelere uyuz olurlar?

- Şişmanlar her şeyden önce kendilerine uyuz olurlar. Her pazartesi sabahı rejime başlayıp akşama doğru bozmak, tartıya her çıktığında ibrenin biraz daha sağa kaydığını fark etmek, kıyafetlerin üzerine olmaması/yakışmaması, giderek kendinden tiksindirir insanı…

- Bir türlü söz geçirilemeyen ve vücutta hükümdarlığını ilan etmiş midelerine uyuz olurlar. O ne isterse, ne sıklıkta ve ne kadar isterse ona göre yemek yenir. Gece yarısı 2 tabak mantı istese bile hipnoz olmuş gibi mutfağa koşulur.

- Spor salonları! 55 kilodan 53 kiloya düşmek için canını dişine takmış bir sürü fit hatunun arasında kan ter içinde o hareketleri yapmaya çalışmak! Spor hocası “Şimdi yüz üstü yatın ve leğen kemiklerinizin yere değdiğini hissedin” dediğinde, göbekten ötürü o kemiklerin hiçbir yere değemeyeceğini görmek!

- 38 bedenin balık eti olduğunu söyleyen kişilere uyuz olurlar. Sıfır beden bir modaydı (tıpkı Twigy gibi) ancak nasıl ki bel çantaları 90’ların ortalarında moda olup kısa bir süre sonra ortadan kaybolduysa da hala onlara sadakatle bağlanıp kullananlar olduğu gibi, sıfır bedeni de zihinlerinde “normal” yazan yere oturtup 38’i dahi hor görenler var. Peki ya 48 olanlar ne yapsın, nerelere gitsin?

- Yediklerine sürekli karışan arkadaş ve annelerine uyuz olurlar! Anne, bunun yediğim beşinci börek olduğunun farkındayım ve inan yeteri kadar vicdan azabı çekiyorum ama elime vurman inan ben de pozitif değil negatif bir etki yapıyor. Fazla kolesterol alarak intihar etmek istiyorum :)

- Aah, ah o satış görevlileri. Bir mağazadan içeri girer girmez önce sizi tepeden tırnağa süzerler. Vitrinde gördüğünüz bir hırkayı sorarsınız, “Size göre mi olacak?” derler. Bu sorunun geliş tonlamasından ve arkadaşın beden dilinden bunun bir muz orta olduğunu anlarsınız ama artık geri dönüşü yoktur. Hemen çakarlar topu doksana: “Size göre bedenimiz yok!” Gıcığız size tamam mı, gıcığız! Bir gün ayaklanıp kazan kaldırırsak kelleleri ilk gidecek olan sizsiniz :)

- Yine annenin televizyonda diyet reçetesi verilen bir program görür görmez zappingi bırakması ve “Öğren bak bunları” dercesine sesini açmasına uyuz olurlar. Halbuki o kadar çok diyet biliyoruz ki, diyet öğrenilerek kilo verilseydi şimdi 20 kiloya kadar düşmüştük!

- Birisinin gıcıklık yapmak istediğinde direkt en kolay yolu seçip şişmanlarla ilgili iğneleyici sözler söylemesine uyuz olurlar. Biraz zeka parıltısı lütfen! (Kapalı bir hatunun siğil için okuyup üfleyen bir hocaya gitmemi salık vermesi ve benim müspet tıp ilminden söz etmem üzerinde 2 sn durup sonra da “Senin bir hastalığın mı var da bu kadar kilolusun?” demesi. Kafasını duvara sürtmek istedim mi, istedim. Ve hala istiyorum! (Kinci insan xuxu))

- Dışarıda yemek yerken üzerlerine doğrultulan “Yuh! Yemişsin yiyeceğini, hala bırakmıyorsun.” bakışlarına uyuz olurlar. Sana ne, sana ne!!!

- Dışarıda bir şey yemeseler bile üzerlerine doğrultulan garip bakışlar! Ahhahaa, bu ne-olduğunu-tam-anlamasak-da-kıza-benzeyen-mahluk bizim gezdiğimiz bu hijyenik (sosyal açıdan hijyenik) mekanlarda ne arıyor kuzum? Bir de makyaj yapmış, güleyim bari! Sen aç da önce… (Çok sinirlendim yazarken bile ay dostlar :) )
- Arkadaşların samimiyet kisvesi altında yaptıkları kötü esprilere uyuz olurlar. İnanın hiç komik değil!

- Sevgilisinin bu konudaki hassasiyetini bilmesine rağmen sürekli olarak “Bugün spora gittin mi?” tarzında iğrenç sorular sormasına uyuz olurlar. Ve o sevgili derhal şutlanır!

- Bir de kişisel bir uyuzluk: Ebru Şallı! (Sağlık ve güzellik abidesi ve hanımefendi ve anne ve eşine aşık ve başarılı ve bilumum tüm güzel özellikleri üzerinde toplayan yüce şahsiyet! Ama nedense Ebru Şallı denildiğinde benim aklıma sadece Demet Şener’le sundukları abuk bir program ve giy(eme)dikleri el kadar kıyafetler geliyor. Bazı insanlar hayatta çabuk yükseliyor vesselam!)
Sizin aklınıza gelen başka şeyler varsa bekliyorum!!!

6 yorum:

  1. xuxucum,bloguna da diyetine de sonsuz destek veriyorum :**

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim ebvata, pek iyi gitmiyor şimdilik ama umarım düzelir :)

    YanıtlaSil
  3. Sitenize şöyle bir baktım, eğer belirtmeseniz kilolu olduğunuz yazılarınızın çoğunda hayatı gayet güzel yaşayan genç bir bayanın güncesi var sanırdım. Kilo derdi olmayıpta, iki gram aklı olmayan mankenleri düşünürsek, bence onların hocası olmalısın, hayatta fiziki görünüş kadar, karakter ve duruşta önemlidir, bu duruş sende var, umarım kilolarını verip, daha güzel bir hayatı yaşarsın, benim sayfaya da beklerim,

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim, sitenize girmeye çalıştım ama bir mahkeme kararı gördüm :)

    YanıtlaSil
  5. Blogunu bir diziyle ilgili tanıtım yazısı yazarken buldum. Asya tarzı Bridget Jones diyebiliriz. Dizideki 0 beden olmayan kıza şişman diyorlar ve oyuncu bu rolden önce 1 70 boyunda ve 50 kiloymuş. Ölür müsün? öldürür müsün? Sinir harbiyle nete koştum. Twiggy denen olmaz olasıca kadın hakkında bir arkadaşıma bilgi verecektim. Profesyonel bir şişman olarak seni çok iyi anlıyorum. Kilo verme sürecinde başarılar dilerim. Keşke bir şeyler de bana ilham verse. Bu blog bile yetmedi ha ha ha. En çok şu yorumu sevdim.

    - Halbuki o kadar çok diyet biliyoruz ki, diyet öğrenilerek kilo verilseydi şimdi 20 kiloya kadar düşmüştük!

    Yapılması ve yapılmaması gereken herşeyi bilyorum ve yapmamam gereken herşeyi itinayla uyguluyorum. :( Kilo verme sürecinde başarılar dilerim. Umarım dilediğin forma kavuşursun.

    YanıtlaSil
  6. Zaman ayırıp yorum bıraktığın için çok teşekkür ederim. Buraya yazdıklarım, tüm şişmanların başında olan genel şeyler zaten, eminim birçok kişi okuyunca empati kurabiliyordur... Aaah ah, valla bildiğim diyetleri ucuca eklesem Ekvator'u iki kere döner herhalde :)

    YanıtlaSil